+

Ons verhaal

Visie & bedrijfscultuur

Onze visie, missie en waarden

Wij dromen ervan om warme gezelligheid te mogen creëren in en rond uw woning en om zo ons steentje bij te dragen tot het warme thuis-gevoel.  

Wij adviseren, ontwerpen, produceren en installeren haarden en omkadering voor een persoonlijke warmtebeleving rekening houdend met de technische mogelijkheden en de wetgeving en dit zowel voor particulieren, architecten, interieurarchitecten en bouwpromotoren in de regio's Midden- en Zuid-West-Vlaanderen en de Westkust.

Wij streven ernaar een eenvoudig en authentiek familiebedrijf te zijn waarbij Vakmanschap, Inspiratie, Kwaliteit, Integriteit en Eén team centraal staan. Deze waarden laten zich samenvatten in het letterwoord VIKIE™ en geven een gemeenschappelijk taalgebruik en richting aan voor elke interne en externe samenwerking.

Onze bedrijfscultuur

Doorheen de jaren ontwikkelden we onze eigen bedrijfscultuur waarbij we het belangrijk vinden om ons met het volledig team in te zetten voor elke klant en tegelijk vinden we het minstens even belangrijk dat elke medewerker zich thuisvoelt op z'n werk.

Wij zoeken in elke medewerker het VIKIE™- DNA zodat hij of zij goed past in ons bedrijf. Dit vertaalt zich in een aangename en efficiënte werksfeer. Wij creëren ook ruimte voor inspraak, persoonlijke wensen en ambities. Wij willen een bedrijf zijn waar mensen zich kunnen ontplooien en hen een veilige werkomgeving aanbieden.
Eveneens verkiezen we samen te werken met leveranciers die ons VIKIE™- DNA weten te waarderen.

Deze aanpak komt uitendelijk ook de klant ten goede !

Velen die over vriendschap spreken bedoelen gezelligheid

Sigmund Graff, Duits schrijver (1899-1979)

Welke haard is de beste keuze

Bij de keuze van haard – op gas of hout – moeten we ons een aantal vragen stellen rekening houdend met uw specifieke situatie:

1. Wat is het vermogen van het toestel? icon vraag

Bij de keuze van een haard - gas of hout - moet rekening gehouden worden met het vermogen van het toestel. Dit wordt berekend a.h.v. het aantal m3 van de woonruimte en de isolatiewaarde van de woning. De meeste woningen zijn voorzien van een CV en de haard dient er enkel als bijverwarming. Bijgevolg heeft een gemiddelde woonkamergrootte slechts 3 à 4 kW nodig om de ruimte te verwarmen.

2. Kiest u voor een open of een gesloten verbrandingssysteem? icon vraag

Daarnaast is de keuze voor een open of gesloten verbranding net zo belangrijk.

Een open verbranding is de benaming voor het systeem waarbij de lucht die nodig is voor de verbranding ofwel rechtstreeks van buitenaf ofwel uit de ruimte wordt gehaald. Houthaarden hebben altijd een open verbrandingssyteem en vereisen een goede ventilatie van de woning.  Indien de woning uitgerust is met een 'balansventilatiesysteem' moet er gewerkt worden met een buitenluchtaansluiting. De aangevoerde verse lucht wordt na verbranding afgevoerd via één enkele rookgasafvoer.  Tevens moet je er rekening mee houden dat de afvoer van een houthaard altijd naar boven moet en zelfs boven de nok van het dak moet uitkomen.

Een gesloten verbranding is de benaming voor het systeem waarbij zowel de lucht die nodig is voor de verbranding als de rookgassen door één en hetzelfde kanaal aan-en afgevoerd worden.  Gashaarden hebben een gesloten verbrandingssysteem (ventousesysteem).  De afvoer kan uitmonden zowel in de gevel als door het dak.  Hierdoor heb je meer keuze voor het bepalen van de plaats waar de haard komt. Dit systeem is uitstekend geschikt voor de moderne goed geïsoleerde en mechanische geventileerde woningen.  De diameter van het rookkanaal moet minimum 150mm zijn.

3. Wat is de hoogte en diameter van het rookkanaal? icon vraag

De afmetingen omtrent de hoogte en de diameter van het rookkanaal (indien aanwezig) zijn belangrijk voor de goede werking van de haard en zijn dan ook noodzakelijk om u te helpen bij de juiste keuze van het haardtoestel.

Waarom kiezen voor abc-haarden?

Voor een persoonlijk en deskundig advies omtrent de verdere keuze van de juiste haard kunt u steeds bij ons terecht.  Bovendien kunt u in onze inspiratie-showroom de vele haardmodellen ingebouwd in diverse sferen en stijlen beleven .  Onze experts staan klaar om u een persoonlijk advies op maat te geven, rekening houdend met uw specifieke situatie.  Wij maken dan ook samen, vrijblijvend,  een situatieschets en kunnen uw wensen bespreken omtrent de aankleding rondom de haard.  Wij hebben een eigen metaal-, natuursteen- en schrijnwerkatelier en bieden hiermee alle maatwerk aan onder 1 dak